Achttien mensen gearresteerd na dood Joegoslaaf

AMSTERDAM, 31 JULI. De Amsterdamse politie heeft achttien personen gearresteerd na de moord, zaterdagavond, op een 44-jarige Joegoslaaf in stadsdeel De Pijp. Gisteren zijn negen van hen heengezonden, vanochtend volgden nog twee. Het slachtoffer drentelde zaterdagavond heen en weer op het kruispunt Ceintuurbaan/Ferdinand Bolstraat. Kort na acht uur kwamen twee auto's aanrijden van waaruit onmiddellijk op de man werd geschoten, aldus de politie. Hij liep diverse schotwonden op en overleed later in het ziekenhuis. Na de schietpartij werden op straat en in een nabijgelegen restaurant een aantal mensen gearresteerd. Ze zijn, evenals het slachtoffer, allen afkomstig uit het voormalige Joegoslavië. In de loop van het weekeinde volgden meer arrestaties. De twee auto's zijn inmiddels in Amsterdam-Oost teruggevonden. Zij waren volgens de politie niet gestolen. De politie sluit politieke motieven voor de moord uit. De woordvoerder sprak van een “ordinaire liquidatie.”