'WK handboog boycotten'

DEN HAAG, 29 JULI. Het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israel) roept de Nederlandse handboogbond op de wereldkampioenschappen in Jakarta te boycotten. Aanleiding is de weigering van Indonesië om een Israelische deelnemer toe te laten. De WK beginnen op 2 augustus in Jakarta. Israel trok de enige deelnemer terug nadat de organisatie hem verbood uit te komen onder de naam, de vlag en eventueel het volkslied van zijn land. “Een hoogst kwalijke vorm van discriminatie die volstrekt ingaat tegen de geest van verbroedering die van sport hoort uit te gaan”, aldus een verklaring van het CIDI in Den Haag.

De Nederlandse ploeg arriveerde dinsdag in Jakarta. Het CIDI stelt voor de wedstrijden te verplaatsen naar een meer tolerant land. In een eerste reactie deelde de NHB mee geen maatregelen te overwegen.