Vrouw in VS die kinderen doodde krijgt levenslang

UNION, 29 JULI. Een Amerikaanse jury heeft gisteren na een beraad van twee en een half uur besloten dat Susan Smith, de Amerikaanse vrouw die heeft toegegeven haar twee kinderen te hebben vermoord, de doodstraf bespaard moet blijven. Smith krijgt levenslange gevangenisstraf.

Na de moord op haar kinderen hield Smith negen dagen vol dat haar kinderen waren ontvoerd door een zwarte man. Zij verscheen dagenlang op televisie en vroeg de 'kidnapper' wanhopig de kinderen terug te brengen. Ook haar man leidde zij met het verhaal over de ontvoering om de tuin. Nadat de politie de auto van Smith terug vond in een meer, met daarin de kinderen vastgesnoerd op de achterbank, bekende Smith dat zij de auto zelf het water had ingereden. De jury had eerder al vastgesteld dat Smith moord ten laste gelegd moest worden en niet doodslag, waar een mildere straf voor staat. De advocaten van Smith wezen op het feit dat zij in haar jeugd seksueel was misbruikt en dat zij suïcidaal is. De moord zou een mislukte zelfmoordpoging zijn geweest. Volgens de aanklager had Smith de kinderen vermoord om haar relatie te redden met een welgestelde vrijgezel die enkele dagen voor de moord de verhouding had opgezegd, ondermeer omdat hij geen kinderen wilde. (AP)