Shell Duitsland wil benzeen-arme benzine maken

HAMBURG, 29 JULI. Na de ernstige “milieuschade” die de Brent Spar Shell in Duitsland heeft bezorgd, komt het Nederlands/Britse concern de Duitse groene consument weer tegemoet. Samen met concurrent Aral gaat Shell een benzeenarme loodvrije benzine op de markt brengen. Deze moet de benzeenuitstoot met de helft verminderen. Volgens het concern houdt de introductie van de nieuwe benzine geen verband met de consumentenboycot rond de Brent Spar. De Duitse milieuminister Angela Merkel dringt al langere tijd aan op een lager benzeengebruik in brandstoffen. Shell en Aral introduceren alleen een benzeenarme variant van de loodvrije super-plus benzine, met een octaangehalte van 98. Volgens experts is het nog niet mogelijk ook normale loodvrije benzine of Eurosuper (95) van minder benzeen te voorzien. (DPA/ANP)