Reparatiebedrijf van containers in grote problemen

Het Rotterdamse containerreparatiebedrijf Seaboard zit in ernstige moeilijkheden. De Vervoersbond FNV vreest voor de werkgelegenheid van de 53 mensen die bij de dochteronderneming van het cargadoorsbedrijf Transworld in dienst zijn. Het personeel legde gistermiddag in verband met de grote onzekerheid gedurende enkele uren het werk neer. Volgens de Vervoersbond laat de leiding van Seaboard het bedrijf doelbewust “leeglopen”. “Men wil niet weten van een goed bedrijfsplan waardoor er weer toekomst zou ontstaan”, stelt de FNV-bond. Inmiddels hebben twee managers van Seaboard, P. Meijer en J. Broekmeijer, de aandeelhouders van het moederbedrijf laten weten het containerreparatiebedrijf via een management-buy-out te willen kopen. De bond ondersteunt dit initiatief.