Bonden eens met overname CLBN

AMSTERDAM, 29 JULI. De Nederlandse vakbonden zijn akkoord met de overname van Credit Lyonnais Bank Nederland (CLBN) door de Belgische Generale Bank. Zij zijn zij er in overleg met bestuurders van CLBN en Generale Bank van overtuigd geraakt dat die zich soepel willen opstellen bij de efficiëntie-operaties binnen CLBN. Generale Bank en CLBN laten zich echter desgevraagd zeer voorzichtig uit over de intensiteit van de saneringsplannen. De bonden gaan ervan uit dat de begin dit jaar gepresenteerde plannen van CLBN om boven op de lopende sanering tot 1997 nog eens 500 banen schrappen, worden afgezwakt. “Duidelijk is geworden, dat die plannen niet zo automatisch doorgaan als aanvankelijk was voorgenomen”, aldus bestuurder P. van den Ban van de Unie BLHP. Momenteel telt CLBN 2620 personeelsleden. Inclusief genoemde 500 banen zou de totale sanering, die in 1992 startte, 1200 banen kosten. (ANP)