ASM-Lithography gaat uitbreiden

ASM-Lithography in Veldhoven breidt uit. Dit najaar start de bouw van een nieuw onderkomen, waarin onder meer een centraal magazijn en assemblagelijn worden ondergebracht. Momenteel werken bij het bedrijf ongeveer 800 mensen. Volgend jaar komen daar 200 bij en in de daarop volgende jaren waarschijnlijk nog eens 250. Over het investeringsbedrag is niets bekend. ASM-Lithography maakt machines, waarmee chips voor de halfgeleiderindustrie worden gemaakt. Het bedrijf betrekt veel goederen van toeleveringsbedrijven in Zuidoost-Brabant. Dat levert indirect nog eens ongeveer 3000 arbeidsplaatsen op. De verwachting is dat ook dit aantal de komende jaren groeit. Philips, vroeger voor 100 procent eigenaar van het bedrijf, heeft ASM dit voorjaar naar de beurs gebracht. Daarmee heeft het Eindhovense concern 200 miljoen gulden verdiend, zo bleek bij de presentatie van de halfjaarcijfers.