Tennissers niet blij met plannen tweede circuit

AMSTERDAM, 28 JULI. De vakbond van professionele tennisspelers ATP is niet blij met de plannen van de internationale tennisfederatie ITF om een tweede circuit van toernooien te creëren. Via een gisteren ook in Amsterdam verspreid communiqué laat de ATP weten dat de huidige opzet moet blijven. “De sport is gezond en sterk, het is in niemands belang iets te veranderen”, zei Mark Miles als woordvoerder van de ATP.

Eerder had Brian Tobin, president van de ITF, gezegd dat er plannen voor een andere opzet bestaan. Het nieuwe circuit zou bestaan uit tien toernooien, ieder gedoteerd met ruim zes miljoen gulden, aangevuld met de vier Grand Slams en de Grand Slam-Cup. De overige toernooien zullen of lager worden ingeschaald of ophouden te bestaan.

De media-magnaat Rupert Murdoch zou de grote inspirator achter de nieuwe ideeën zijn. “Het is niet in het belang van de sport dat iemand die puur commercieel is ingesteld zo'n grote invloed op de sport krijgt”, stelt de ATP in zijn commentaar.