Leger Sri Lanka doodt 137 Tamil Tijgers

COLOMBO, 28 JULI. Bij gevechten tussen Sri-Lankese regeringstroepen en Tamil Tijgers zijn de afgelopen dagen ten minste 137 rebellen om het leven gekomen. Dat heeft de Sri-Lankese staatsradio vanmorgen bekendgemaakt.

De gevechten begonnen toen de Tijgers woensdagnacht de legerbases van Welioya, Janakapura, Gajabhapura en Kokkuttuduwai aanvielen, alle in het noordoosten van Sri Lanka. Volgens een woordvoerder van het Sri-Lankese leger was het kamp bij Welioya het hoofddoel van de aanval. “De andere kampen werden slechts aangevallen om verwarring te zaaien en te verhinderen dat er versterkingen konden worden gestuurd.” Het Sri-Lankese regeringsleger zou vliegtuigen hebben ingezet om de aanval van de Tijgers te breken. Volgens bronnen bij de strijdmacht zou het leger van te voren van de aanvallen op de hoogte zijn gesteld. Ook een aantal schepen van de Tijgers zouden bij de gevechten door het regeringsleger zijn vernietigd. Daaronder bevonden zich, aldus bronnen bij het leger, vijf speedboten die de Tijgers eerder van het leger hadden gestolen. (Reuter)