IBM komt met 'hèt' anti-viruspakket

IBM heeft software ontwikkeld die het Amerikaanse computerconcern aanprijst als hèt middel tegen computervirussen. Het medicijn “AntiVirus” kan virussen snel onderkennen en verwijderen, maar is vooral in staat vaak net zo schadelijke pseudo-virussen te elimineren, aldus woordvoerder J. Donkers van IBM Nederland. Het pakket komt in september in Nederland voor 299 gulden op de markt. Volgens IBM is het anti-viruspakket bedoeld voor de gewone gebruiker die ook wegens het toenemende gebruik van Internet last kan krijgen van virussen. Daarvan komen er gemiddeld per dag drie tot vijf bij. Momenteel zijn er zo'n 6000 virussen bekend.

Kenners zijn sceptisch over het IBM-produkt en denken dat het onmogelijk is om hèt anti-virus te produceren. “IBM kan niet bestrijden wat een genie of kwaadwillige morgen bedenkt. De technologie ontwikkelt zich zo snel”, aldus R. Hoogstad van het Rotterdamse computerbedrijf Dunnett.