Hoch en Walton aan de leiding

HILVERSUM, 28 JULI. De Amerikaan Scott Hoch en de Ier Philip Walton hebben na de eerste dag de leiding genomen in het Dutch Open golftoernooi in Hilversum. Zij kwamen gisteren tot een score van 65, zes onder het baangemiddelde (par) van 71. Vandaag spelen de 150 deelnemers wederom achttien holes, zaterdag en zondag valt ruim de helft af.

Ondanks de regen, die 's middags het spelen bemoeilijkte, kwamen vijftig spelers tot een score onder par. Daarbij de toppers Vijay Singh (-5) en Colin Montgomerie (-4). De Amerikaan John Daly, vorige week winnaar van de Britse Open, stond halverwege zijn ronde op plus drie, maar herstelde zich met een aantal birdies en eindigde op 72. Ook de Duitser Bernard Langer, die bijzonder traag speelde, kwam uit op plus één.

Met dezelfde score, maar heel wat tevredener dan Daly en Langer, bereikten twee Nederlandse amateurs het clubhuis: Niels Boysen, met onder meer een eagle op de twaalfde, en Robert-Jan Derksen, die finishte met een eagle op de achttiende. Minder goed ging het met de drie andere amateurs. Maarten Lafeber eindige tien, Jeroen Germes elf en Alain Ruiz-Fonhoff dertien slagen boven par. Drie Nederlandse profs hebben uitzicht op kwalificatie voor de twee slotdagen. Ruud Bos eindigde op één onder par (70) na vijf birdies en vier bogeys. Joost Steenkamer en Rolf Muntz gingen rond in 71, de laatste met vier birdies en vier bogeys.