GEBARBECUEDE LAMSKARBONADES EN PAPILLOTTEN

Al jarenlang verkeer ik in de gelukkige omstandigheid dat ik bij een groothandelswinkel Brits rund- en lamssvlees kan kopen. Brits vlees verschilt van Nederlands vlees. De meeste Britse runderen en lammeren zijn in feite scharreldieren die het grootste deel van hun voeding krijgen van overvloedig gras in weilanden of in de heuvels. Dit natuurlijke dieet en het vrijelijk kunnen bewegen zorgen voor vlees dat steviger van structuur en geprononceerder van smaak is. Het Britse vlees heeft ook meer vet en is mooi gemarmerd. Door dat vet krijgt het vlees meer smaak en blijft sappig. De laatste jaren komt er steeds vaker Brits vlees op tafel in Nederlandse restaurants. Er is nu ook een aantal slagers in Nederland die Brits vlees verkopen en sinds vorig jaar kan men tijdens de zomermaanden Brits lamsvlees in de supermarkt kopen. Wie ook eens het verschil wil proeven, kan met dit recept beginnen.

Voor 4 personen:

4 tot 6 eetlepels olijfolie

circa 600 gram aubergine, in zeer dunne plakken gesneden

circa 8 eetlepels rode pesto of 8 zongedroogde tomaten onder olie, uitgelekt en in reepjes gesneden

8 dubbele lamskoteletjes

8 takjes verse rozemarijn

zout en versgemalen peper

Knip acht vierkante stukken aluminiumfolie van circa 15 cm. Kwast het midden van elke stuk in met wat olijfolie. Leg de dunne plakken aubergine overlappend op de ingevette folie. Besmeer de aubergine met wat olijfolie en vervolgens met de rode pesto, of verdeel er de reepjes zon gedroogde tomaten over. Schik één lamskotelet op de aubergine op elk stuk folie. Bestrooi met zout en peper. Vouw de folie tot een tent om het vlees en de aubergine. Leg de papillotten op een voorverwarmde barbecue en rooster ze circa 10 minuten voor rosé en 15 minuten voor doorbakken. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean