Voorkeur; muziek

ZOMERCONCERTEN

Het Nationaal Jeugd Orkest olv Mark Wigglesworth speelt 29 juli 20u15 in de Rotterdamse Doelen de Tweede symfonie van Sibelius en vier delen uit Wagners Götterdämmerung met de sporaan Anne Evans als soliste.

De Deutsche Kammerphilharmonie treedt 29 juli 20u25 op in het Amsterdamse Concertgebouw. Olli Mustonen is de solist in het Klavierconcert BWV 1054 van Bach en Die vier Temperamente voor piano en strijkorkest van Hindemith. Verder: de Grosse Fuge van Beethoven en de Twaalfde sinfonia van Mendelssohn.

Het Jeugd Orkest Nederland speelt olv Alexander Vakoulsky op 30 juli 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw de ouverture Der Freischütz van Weber en de Negende symfonie 'Uit de nieuwe wereld' van Dvorák. Saskia Viersen is de soliste in het Vioolconcert van Sibelius.

Het Nationaal Jeugd Orkest speelt olv Mark Wigglesworth op 1 aug. 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw de Prélude à l'après-midi d'un faune van Debussy en Petroesjka van Strawinsky. Raphael Oleg is de solist in het Vioolconcert van Berg.

RICIOTTI ENSEMBLE

Het straatorkest Riciotti Ensemble viert het 25-jarig bestaan met Wetterwyfke, een 'muzikaal theatraal spektakel' op het thema water met muziek van Harry de Wit, waarvoor de Flip Flap is uitgevonden, een nieuw slag-blaasinstrument. 27, 28, 29 juli 21u15 op het IJsselmeer tegenover de schouwburg Het Park in Hoorn; 31 juli, 1 en 2 aug. 21u NDSM-terrein Van Riemsdijkweg Amsterdam; 5, 6 aug. 21u Kasteel Tongelaar Mill; 10 aug. 21 Havenkom Almere Haven; 11 aug. 21u Muiderslot Muiden; 12 aug. 21u Hemmeland, Mirrorpaviljoen Monnickendam.