SPERZIEBONEN, WORTELS EN GEROOSTERDE KNOFLOOK

Dit heerlijke en eenvoudige groentengerecht smaakt net zo mooi als het oogt. Voor een finishing touch kunt u er gesnipperde bieslook of dille over strooien.

Voor 4 personen

8 grote tenen knoflook, ongepeld

500 gram sperziebonen, afgehaald en in schuine stukken gesneden

300 gram wortels, geschild en in schuine stukken van 2 cm gesneden

30 gram boter, gesmolten

zout en versgemalen peper

Doe de tenen knoflook in een met olie ingevet ovenschaaltje. Zet de schaal circa 30 minuten in een op 180ß8C voorverwarmde oven tot de knoflook volledig gaar is. Neem uit de oven en zet weg. Kook de bonen en wortels in aparte pannen bijtgaar in kokend water. Laat de groenten goed uitlekken en doe ze in een grote, voorverwarmde ondiepe schaal. Knijp intussen de knoflook uit de schillen en doe in een kleine kom. Giet er de gesmolten boter bij en prak alles tot een glad mengsel. Schep het knoflook-botermengsel om met de groenten en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean