Schlumberger: 28 procent meer winst

Over het eerste halfjaar van 1995 heeft Schlumberger (technologie voor de olie- en chemische industrie) zijn omzet met 11 procent zien stijgen tot 3,636 miljard dollar en de netto winst met 28 procent tot 313.663 miljoen dollar. De winst per aandeel nam toe van 1,01 dollar tot 1,30 dollar. Ondanks een terugloop van het aantal olie- en gasboorinstallaties in de wereld met 4 procent is de omzet in de divisie Dienstverlening voor deze sector met 12 procent gestegen. In dollars uitgedrukt steeg de omzet van de divisie Meet- en regelsystemen in het tweede kwartaal met 20 procent vergeleken met dezelfde periode in 1994. Volgens bestuursvoorzitter E. Baird is de stijging van resultaten niet alleen het gevolg van een betere conjunctuur in de olie-industrie maar “weerspiegelen zij veeleer het begin van een technologische revolutie”.