Schilders gaan opnieuw werken op strand Katwijk

AMSTERDAM, 27 JULI. Ruim dertig jonge Nederlandse schilders zetten vanaf maandag hun schildersezel neer op het strand of op de boulevard van Katwijk. Ze doen mee aan de manifestatie Katwijk Zomer Schilder Festival van 31 juli tot en met 5 augustus.

Deelnemende kunstenaars zijn onder anderen Peter Klashorst, Andrei Roiter, Jan de Beus, Siert Dallinga, Phil Bloom en Jacqueline Lamme. De geschilderde impressies die ze van Katwijk, de zee en het strandleven met maken worden tijdens het festival geëxposeerd in en rond de festivaltent bij strandpaviljoen 't Zeepaviljoen. Een selectie van de werken zal dit najaar getoond worden in het Katwijks Museum, waar momenteel de expositie 'Katwijk in de schilderkunst' te zien is, met werk dat schilders als Jozef Israels, Max Liebermann en Jan Toorop in en rond Katwijk maakten.

Ook het publiek kan meeschilderen op het strand. Aan het festival zijn masterclasses verbonden, gegeven door onder andere de kunstenaars Phil Bloom, Jurriaan van Hall en Siert Dallinga. Voor kinderen is er een aparte cursus. Men kan ook als passant per dag meedoen. Alle schilderwerken die door leden van de masterclasses of door passanten gemaakt zijn, komen in aanmerking voor de selectie voor de tentoonstelling over het Katwijks schilderfestival, dit najaar in het Katwijks museum.

Inschrijven masterclass: zaterdag, 29 juli, 14-16u , festivaltent bij 't Zeepaviljoen, Boulevard Katwijk. Inl. 020 - 6392662.