Resultaat Deutsche Bank daalt

FRANKFURT, 27 JULI. Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft het afgelopen halfjaar met 2,4 miljard mark een lager bedrijfsresultaat (min 9 procent) gehaald dan de eerste zes maanden van 1994. De nettowinst bleef met 983 miljoen mark op peil. Topman Hilmar Kopper was ondanks het tegenvallende resultaat optimistisch dat het jaar met een hogere winst zal worden afgesloten. De rente-inkomsten, die de grote massa van de verdiensten bij Deutsche Bank vormen, zakten met 5,1 procent tot 5,5 miljard mark. De opbrengst uit de handel in waardepapieren daalde met maar liefst 11,5 procent tot 2,7 miljard mark. Alleen aan de financiële transacties voor eigen rekening verdiende de bank meer en wel een derde of 439 miljoen mark. De stroppenpot bij Deutsche Bank is met twee derde afgenomen, van 885 tot 346 miljoen mark. (DPA, KRF)