Paul de Leeuw maakt film over Bob en Annie de Rooy

AMSTERDAM, 27 JULI. Paul de Leeuw maakt tot eind augustus opnamen voor zijn eerste eigen film, die half december in tachtig bioscopen komt onder de titel Filmpje! De film wordt geregisseerd door Paul Ruven, die samen met De Leeuw het scenario schreef, en behandelt de huwelijksperikelen van Bob en Annie de Rooy, de twee populairste creaties van de cabaretier en tv-programmamaker. Naast diens dubbele hoofdrol verschijnen onder meer Olga Zuiderhoek, Willeke Alberti, Rijk de Gooyer, Arjan Ederveen en Tom Jansen.

De eerste filmplannen van Paul de Leeuw dateren al van drie jaar geleden, toen hij door producent Joop van den Ende werd aangezet tot het schrijven van een scenario. Pas nu hij geen wekelijkse televisie-uitzendingen meer maakt, is dat verder uitgewerkt. Zelf is De Leeuw, via zijn bv Knibbel Knabbel Knuisje, de producent van de film. Een minderheidsbelang is in handen van Van den Ende, die zelf sinds de geflopte De zwarte ruiter (1983) geen films meer produceert, en de jurist Bob Hellenberg Hubar. Het Nederlands Fonds voor de Film heeft een subsidie van ƒ 500.000 bijgedragen. Filmpje! wordt gedistribueerd door de Philips-dochter Polygram.

Paul Ruven, vooral bekend als maker van minimal movies, ontving in 1991 voor De tranen van Maria Machita het Gouden Kalf voor de beste korte film en regisseerde sindsdien How to survive a broken heart en Sahara Sandwich.