Ongeluk met kermisattractie (Tienjarige jongen in coma)

TILBURG, 27 JULI. In Tilburg is dinsdagavond een tienjarig jongetje uit die plaats bij een val uit een kermisattractie ernstig gewond geraakt. De jongen viel door nog onbekende oorzaak uit de zogeheten Cakewalk en kwam viereneenhalve meter lager op de grond terecht. Zijn toestand is kritiek.

Het jongetje ligt in coma. Hij heeft vermoedelijk schedelletsel opgelopen en een heup- of bekkenfractuur.

De attractie is in de loop van woensdagavond weer opengegaan voor publiek. Dat gebeurde na een technisch onderzoek van het Liftinstituut Amsterdam. In overleg met de betrokken kermisexploitant zijn enige technische aanpassingen uitgevoerd om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Daarna gaf de gemeente toestemming om de attractie weer open te stellen. De politie onderzoekt de precieze oorzaak van het ongeval.(ANP)