Nationalisten Corsica gedood

AJACCIO, 27 JULI. Drie Corsicaanse nationalisten zijn gisteren gedood na een ruzie in een bar. Antoine Giacomoni en zijn zoon Frederic van de Corsicaanse Beweging voor Zelfbeschikking (MPA) werden in een café in de hoofdstraat van Ajaccio na een felle ruzie dodelijk door kogels getroffen. De daders verdwenen in een gestolen auto die later uitgebrand werd teruggevonden. Een bezoekster van het café die werd geraakt is in het ziekenhuis opgenomen en onder politiebewaking gesteld. Drie uur na de schietpartij in het café werd de secretaris van de beweging Cuncolta Naziunalista, Vincente Dolcerocca, door schoten uit een mitrailleur eveneens dodelijk getroffen op de snelweg ten zuiden van Bastia. Volgens de politie op het eiland is er sprake van een scherpe machtsstrijd tussen de twee nationalistische Corsicaanse beweging, die dit jaar al acht mensen het leven heeft gekost. (Reuter)