Dutch Open Tennis

Nog één Nederlandse attractie telt het Dutch Open tennis in Amsterdam en nog één geplaatste speler. Jan Siemerink versloeg op gedecideerde wijze Andrei Tsjesnokov met 6-4 en 6-4. Beide spelers hebben elkaar nu vijf keer getroffen en in alle gevallen won Siemerink. “Dit was de eerste keer dat we op gravel speelden en dat is toch zijn favoriete ondergrond”, aldus Siemerink. Maar Tsjesnokov is ernstig de weg kwijt, op welke ondergrond dan ook. “Mentaal ben ik een oude man”, was een van de weinige dingen die de stuurse Rus zei, gezeten achter een pilsje. Hij wekte de indruk dat het niet zijn eerste consumptie was, want er volgde nog wat onzin over de 127 mensen die hij met zijn kalasnikov had neergeschoten, vermoedelijk doelend op het Tsjetsjeense gijzelingsdrama in Rusland.

Ook titelverdediger Karel Novacek is nog in de strijd. De als zevende geplaatste Tsjech won van de Duitse qualifier Michael Gesener met 6-4 en 7-5. Marcelo Rios, het 19-jarige enfant terrible uit Chili, schakelde vrij eenvoudig de als vijfde geplaatste Spanjaard Alex Corretja uit: 7-6 en 6-4.