Burgerrechter heft schorsing Capiot op

BRUSSEL, 27 JULI. Wielrenner Johan Capiot mag blijven deelnemen aan de wedstrijden om de Belgische titel op de weg. Een rechtbank in Brussel verklaarde gisteren de levenslange schorsing van de profrenner ongeldig.

De rechter sprak Capiot vrij in verband met procedurefouten bij het onderzoek van de Belgische Wielrijders Bond (BWB). Hij deed geen uitspraak over de mogelijke schuld van Capiot. Dat komt later nog aan de orde.

Capiot verleende bij de laatste Belgische titelstrijd een vriendendienst aan Wilfried Nelissen. Hij trok de sprint aan voor zijn trainingsmaat, die dankbaar profiteerde van diens voorbereidende werk. Capiot (Refin) en Nelissen (Lotto) rijden voor verschillende ploegen.

Het bestuur van de BWB pikte de handelwijze van Capiot niet. De coureur kreeg een levenslange schorsing en een flinke geldboete.