Voorkennis Eurotunnel

PARIJS, 26 JULI. De effectenbeurs van Parijs heeft bewijzen gevonden van handel met voorkennis in aandelen Eurotunnel. Het bestuur van de beurs heeft een verslag van de bevindingen van het onderzoek in handen van de Franse justitie gesteld. In een gisteren uitgegeven verklaring liet het bestuur weten dat twee instituten bij de handel met voorkennis zijn betrokken. Met deze wetenschap zouden zij bij de aandelenuitgifte in mei vorig jaar aandelen hebben verkocht die zij niet in bezit hadden met het doel deze later tegen een lagere prijs aan te kopen. Een zegsman van de beurs wilde niet zeggen wie de twee betrokkenen zijn. Bij het onderzoek naar de handel in aandelen van het Brits-Franse fonds heeft de Commission des Operations de Bourse (COB) van Parijs de hulp ingeroepen van de Britse en Amerikaanse autoriteiten om de orders en motieven van niet-Franse investeerders te kunnen achterhalen. Het onderzoek richtte zich niet alleen op de handel in aandelen maar ook op aanverwante stukken waaronder optie- en termijncontracten. (Reuter)