UIENSOEP MET ROQUEFORT

Een soep die niet misstaat bij een etentje, maar ook, op een dag dat je het makkelijk aan wil doen, op zichzelf kan staan aangevuld met stokbrood en paté en eventueel een salade.

Voor 4 personen:

3 uien

2 eetlepels olie en 15 gram boter

1 pakje uiensoep

1 glas witte wijn

8 sneetjes stokbrood

100 gram Roquefort

40 gram geraspte belegen kaas

Pel en snipper de uien. Verhit de boter en de olie in een pan en fruit hierin de snippers ui tot ze, na zo'n 5 minuten, zacht zijn. Voeg al roerende 1 liter water en het soeppoeder toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Roer de wijn erdoor en schep de soep in vier ovenvaste kommen. Leg op de soep in elke kom twee sneetjes stokbrood. Verkruimel de Roquefort over het brood en strooi hier de geraspte kaas over. Laat de kaas onder de grill of in een hete oven smelten.

    • Annelène van Eijndhoven