Punks slaags met Take That-fans

HANNOVER/ ROME, 26 JULI. In de Noordduitse stad Hannover hebben punks een groep van ongeveer honderd treurende tienerfans van de Britse popgroep Take That aangevallen. De fans, voornamelijk meisjes, houden in heel Europa protestacties, omdat zanger Robbie Williams van Take That bekend heeft gemaakt de popgroep te zullen verlaten. De punks zeiden een hekel te hebben aan de “slappe en synthetische” muziek van Take That en vielen daarom de fans aan. De politie kwam tussenbeide en hield vijf relschoppers aan.

Duizenden Italiaanse meisjes wilden maandagavond met manifestaties en sit-ins in onder meer Rome, Milaan en Florence hun idool tot een terugkeer in de groep bewegen. Duitse en Britse fans belden de afgelopen dagen verbijsterd op naar telefonische hulpdiensten, waarbij zelfmoord regelmatig ter sprake kwam.In Nederland kreeg de platenmaatschappij van Take That huilende meisjes aan de lijn. De Britse avondkrant Evening Standard meldde dinsdag dat Williams een schadevergoeding gaat eisen van zijn ex-collega's. De advocaat van de popster wilde het bericht bevestigen noch ontkennen. Williams liet vorige week al doorschemeren dat de overige groepsleden hem tot een onmiddellijk vertrek dwongen toen hij zijn plan voor een solocarrière in de nabije toekomst bekendmaakte. Door zijn voortijdig vertrek derft Williams mogelijk enkele miljoenen guldens aan inkomsten. (ANP)