Overste Karremans (1)

Dat overste Karremans domme dingen zegt is begrijpelijk, volgens een psycholoog. Hij heeft zich vereenzelvigd met Mladic uit angst voor de tegenstander en ach, zoveel enge dingen heeft hij niet gezien (wir haben es nicht gewußt). Vukovar 1991, 20.000 doden, een compleet ziekenhuis uitgemoord, kamp Omarska, hoeveel doden al niet in Sarajevo?

Een uitspraak van Dutchbat: 'Bosniërs hebben niets voor elkaar over'. De wel-doorvoede Nederlanders vergeten eventjes dat in de hongerwinter de Nederlanders onderling ook niet zulke doetjes waren en bovendien nog niet direct door de Duitsers naar het leven gestaan werden, zoals de Bosniërs, die bovendien van al hun bezit beroofd waren. Conclusie: Wat moeten wij met een snelle interventiemacht als eenieder kan zien dat Dutchbat in feite gefaald heeft en weer zal falen gezien de mentaliteit. Zo wordt dit ook in Bosnië, Kroatië, Slovenië en Frankrijk gezien. Wij verwelkomen onze 'Helden' met een middagvullende directe tv-uitzending van hun terugkeer, een fraai voorbeeld van geschiedvervalsing en bovendien beschamend.

    • D. Troost