Greenpeace vecht kernproeven aan

PARIJS, 26 JULI. Greenpeace wil het Franse besluit voor de rechter dagen voor het besluit de kernproeven te hervatten. De organisatie heeft daarvoor een aantal argumenten op een rij gezet in de verwachting dat de Franse rechter de zaak ontvankelijkl zal verklaren. Volgens Greenpeace schendt Frankrijk met zijn beslissing een aantal wetten die het milieu beschermen. De organisatie heeft de rechter ook gevraagd de proeven op te schorten zolang de procedure die nu is aangespannen nog loopt. Actievoerders van Greenpeace hebben zich in Barcelona enkele uren vastgeketend aan het Franse vliegdekschip Clemenceau. vanuit de Spaanse havenstad is vandaag het schip Greenpeace van de organisatie vertrokken naar de Stille Zuidzee, waar over enkele weken de acties tegen de Franse kernproeven zullen worden opgevoerd. Greenpeace wil dat rondom het atol waar de proeven worden gehouden een vloot van schepen protesteert. (Reuter)