Gezin omgekomen bij ongeval in Duitsland

FREIBURG, 26 JULI. Vijf Nederlanders zijn de afgelopen nacht omgekomen bij een verkeersongeluk in het zuidwesten van Duitsland. Vier andere mensen raakten gewond. Bij het ongeluk op de A5 in de buurt van Freiburg waren in totaal vijf auto's betrokken.

Tussen Bad Krozingen en de afrit Freiburg-zuid kwam een Tsjechische vrachtwagencombinatie, op weg richting Basel, in botsing met een Franse bestelauto. Volgens de eerste resultaten van een onderzoek van de verkeerspolitie zag de vrachtwagenchauffeur de bestelauto over het hoofd bij een inhaalmanoeuvre. De chauffeurs raakten allebei de controle over het stuur kwijt, waardoor hun voertuigen door de vangrail heen gingen en op de andere weghelft terechtkwamen.

Daar botste de vrachtwagen frontaal op een Nederlandse personenauto, die in noordelijke richting reed. Nadat de vrachtwagencombinatie tot stilstand was gekomen, tegen de rijrichting in, reden een Deense personenauto en een Zwitserse vrachtwagen er tegen aan.

De inzittenden van de Nederlandse auto waren op slag dood. Het ging om een gezin van twee volwassenen en drie kinderen uit Capelle aan de IJssel. Volgens de verkeerspolitie was het gezin op de terugreis van een vakantie in Griekenland of Italië.

De Tsjechische chauffeur is met zware verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Ook de chauffeur van de Franse bestelwagen raakte zwaar gewond. De andere twee inzittenden van de bestelwagen hadden lichte verwondingen. De Deense en de Zwitserse chauffeur bleven ongedeerd.

De snelweg was in de richting Basel gedurende meer dan zes uur slechts beperkt toegankelijk voor verkeer. De materiële schade is volgens eerste schattingen 340.000 mark (ongeveer 350.000 gulden). De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeluk.