Ajax-reserve Oulida voor vier jaar naar FC Sevilla

ROTTERDAM, 26 JULI. Ajacied Tarik Oulida speelt volgend seizoen voor FC Sevilla. De 21-jarige middenvelder, die bij Ajax voornamelijk in het tweede elftal voetbalde, tekent vandaag een vierjarig contract bij de Spaanse club. Met de transfer zou een bedrag van twee miljoen gulden zijn gemoeid.

Oulida vertrok gisteren naar Spanje. Rosendo Cabezas, manager van de Andalusische club, zei gecharmeerd te zijn van Oulida, een Nederlander van Marokkaanse afkomst. Toni, de nieuwe Portugese trainer van Sevilla, afkomstig van Girondins de Bordeaux, zei weinig van Oulida te weten.

Oulida, die afgelopen seizoen vooral de aandacht trok door zijn twee doelpunten in het Champions League-duel tegen AEK Athene, weet zelf weinig van zijn nieuwe werkgever. “Ze hebben vorig seizoen gewonnen van Barcelona en Real Madrid. En Sevilla speelt in de UEFA-Cup.”

Mogelijk raakt de Europa-Cuphouder binnenkort nog een speler kwijt. Manchester United heeft volgens Engelse kranten belangstelling voor Marc Overmars. De Engelse club zou 14 miljoen gulden voor de vleugelspits hebben geboden. “Wij weten van niets”, zei Ajax-penningmeester Van Os gisteravond.

De aanhangers van Manchester United zijn zeer ontevreden en dreigden gisteren met een boycot. Volgens secretaris Andy Walsh van de supportersvereniging is de vice-kampioen door de verkoop van Paul Ince (naar Internazionale), Mark Hughes (Chelsea) en Andrei Kantsjelskis (Everton) danig verzwakt. De fans eisen dat van de opbrengst van deze drie transfers - zo'n dertig milpoen gulden - versterkingen worden gedaan.

Ook winden de supporters zich op over de toegangsprijzen, die vergeleken met vier jaar geleden zijn verdubbeld. Bovendien jaagt Manchester United zijn fans op kosten door voor de vijfde keer in vier jaar een ander tenue voor de uitwedstrijden aan te schaffen. De supporters die graag de kleding van hun club willen dragen, moeten hiervoor voortdurend een extra uitgave doen.

Volgens voorzitter Walsh is het bestuur alleen maar geïnteresserd in de bouw van een nieuwe tribune voor tientallen miljoenen guldens. “We willen ook wel een nieuwe tribune als er meer kaarten voor de wedstrijden komen”, vertelde Walsh. “Maar het moet niet ten koste gaan van de sterkte van het elftal. De vereniging bekommert zich veel te weinig om de supporters. Als het zo doorgaat, zit er voor ons niets anders op dan de wedstrijden te boycotten.”