Wegener begeert failliete Corsmit

Uitgeversconcern Wegener en de curatoren van de sinds 24 juli failliete Corsmit Groep voeren besprekingen over de overneming door Wegener van Corsmit. Het ziet er naar uit dat partijen overeenstemming kunnen bereiken, zo hebben Wegener en de curatoren, mr. H. Bouma en mr. J. Lemstra, bekend gemaakt.

Wegener is met haar dochterondernemingen Wegener Direct Marketing Groep in Weesp en UPC Beheer in Nieuwegein marktleider in de direct marketing sector in Nederland. Corsmit is actief op hetzelfde gebied voor grotere ondernemingen en (overheids)instellingen. In de jaren tachtig was het bedrijf shirtsponsor van FC Den Haag. Over het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 juni, boekte Corsmit een omzet van 15 miljoen gulden. Bij de groep zijn thans circa honderd mensen in dienst. De beoogde nieuwe onderneming gaat werken onder de naam Wegener Corsmit. Het ligt in de bedoeling een substantieel deel van het personeel bij Wegener Corsmit in dienst te nemen.

Als de overneming doorgaat zal Wegener haar positie als marktleider in de sector verder verstevigen. Door een efficiëntere bedrijfsvoering en betere dienstverlening zal de continuïteit van Wegener Corsmit gewaarborgd zijn, aldus de partijen.