Kleinwort Benson goeddeels in handen van Dresdner Bank

Dresdner Bank heeft bij haar bod op de Britse zakenbank Kleinwort Benson inmiddels zicht op een belang van bijna 82,8 procent. Aandeelhouders hebben de Duitse bank ruim 111 miljoen aandelen toegezegd, zo heeft Dresdner gisteren laten weten. De Duitse bank verlengt het in juni uitgebrachte bod tot 4 augustus. Dresdner Bank biedt voor Kleinwort Benson omgerekend zo'n 2,5 miljard gulden. Per aandeel wil de bank 725 pence betalen. De op één na grootste bank van Duitsland wil met de transactie haar internationale positie versterken, met name in effectenhandel, begeleiding van aandelenemissies, fusies, overnemingen en privatiseringen. Al enige tijd terug nam de grootste bank in Duitsland - Deutsche Bank - Morgan Grenfell over.

Het 200 jaar oude Kleinwort Benson is voorlopig de laatste in de rij van gerenommmeerde Britse banken die in buitenlandse handen vallen. Swiss Banking slokte eerder dit jaar SG Warburg op. In maart legde de Nederlandse bank/verzekeraar ING de hand op de wankelende zakenbank Barings. ABN Amro is al eerder in het bezit gekomen van het effectenkantoor Hoare Govett.