Groep Slowaakse skinheads steekt zigeuner in brand

BRATISLAVA, 25 JULI. In de Slowaakse stad Ziar-nad-Hronom hebben vrijdag skinheads een zigeuner in brand gestoken, een andere zigeuner verwond en getracht een bar en een woning in brand te steken. Dat werd gisteren bekendgemaakt door het Slowaakse ministerie van binnenlandse zaken.

Een groep van dertig skinheads trok vrijdag door de stad, op jacht naar zigeuners. Tijdens die tocht vielen ze een 17-jarige zigeuner aan, gooiden een brandbare stof over hem heen en staken hem in brand. Vervolgens werd een 21-jarige zigeunmer in elkaar geslagen en werden bij een bar en een door zigeuners bewoonde woning molotov-cocktails naar binnen gegooid. Die pogingen tot brandstichting mislukten. Dein brand gestoken zigeuner werd ernstig gewond met tweede- en derdegraads brandwonden in het ziekenhuis opgenomen. De in elkaar geslagen zigeuner liep hersenletsel op. Acht van de skinheads werden gearesteerd en beschuldigd van verstorting van de openbare orde en etnisch geweld. (AFP)