Eerste winst voor park Euro Disney

ROTTERDAM, 25 JULI. Het pretpark Euro Disney bij Parijs heeft voor het eerst in zijn bestaan winst geboekt. Gisteren maakte het bedrijf een winst in het tweede kwartaal van dit jaar van 170 miljoen franc (56 miljoen gulden) bekend, inclusief een bijzondere bate van 84 miljoen franc (25 miljoen gulden).

Euro Disney leed over dezelfde drie maanden vorig jaar nog een verlies van 546 miljoen franc. Volgens de directie is de verbetering te danken aan hogere inkomsten, een hogere winstmarge en de effecten van bezuinigingen door reorganisaties.

Ook een nieuwe marktstrategie, aanzienlijke verlaging van de toegangs- en attractieprijzen en de opening van de nieuwe attractie Space Mountain hebben succes opgeleverd. Het bedrijfsresultaat van het themapark en de hotels is met 17 procent toegenomen tot 1,362 miljard franc, als gevolg van een aanzienlijke stijging van het aantal bezoekers en de hotelbezetting.