Alcas neemt branchegenoot in 'muzak' over

Alcas Achtergrondmuziek heeft branchegenoot Impress Music uit Bussum overgenomen. Het bedrijf zegt daarmee de Nederlandse marktleider op het gebied van 'muzak' te zijn. De nieuwe combinatie krijgt 45 medewerkers, van wie er zes afkomstig zijn van Impress Music. In totaal bereikt de onderneming naar schatting ruim 2 miljoen mensen via 8.000 aansluitingen in de Benelux, Duitsland en Spanje. Alcas is marktleider in de horeca en heeft verder een sterke positie in luchtvaart en detailhandel. Naast de verhuur van muziek op cd of cassette, verhuurt en verkoopt het bedrijf ook professionele geluidsinstallaties. Impress Music is marktleider in de modebranche. Alcas wil met het oog op de concurrentie niet veel kwijt over de eigen omzet- en winstcijfers en die van Impress Music. Directeur E. van der Horst voorziet de komende tijd nog meer concentraties in deze markt, waar - naast Alcas - ook Philips-dochter ELA en Reditune, onderdeel van uitgeverij Strengholt, grote spelers zijn. Buiten Nederland wil Alcas zich versterken door samenwerkingsverbanden met branchegenoten te sluiten. Eind vorig jaar heeft Parnib, de investeringsdochter van de Nationale Investeringsbank, het vermogen van Alcas met twee miljoen gulden versterkt. In ruil hiervoor heeft Parnib een belang van 10 procent in Alcas gekregen.