Twaalf doden in weekeinde

ROTTERDAM, 24 JULI. Twaalf mensen zijn dit weekeinde door een ongeval of misdrijf om het leven gekomen. In het verkeer vielen acht doden en twee gewonden. Een surfer en een zwemmer vonden de dood door verdrinking. Twee anderen waren het slachtoffer van een misdrijf.

In Amsterdam kwam zaterdagavond een 34-jarige man om het leven bij een aanrijding tussen een scooter en een tram. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. De 25-jarige bestuurder van de scooter werd zwaar gewond in een ziekenhuis opgenomen. De Amsterdamse passagier kwam om het leven.

Een 23-jarige motorrijder uit Den Haag overleed zondag na een valpartij. De man kwam met zijn motor in een flauwe bocht ten val. Hij overleed ter plaatse.

Een ongeval op de A 58 kostte zondagochtend rond vijf uur het leven van een vermoedelijk 25-jarige vrouw uit Rotterdam. Het slachtoffer was in een personenbusje op weg naar haar woonplaats. Ter hoogte van Moergestel werd het busje geraakt door een personenauto. De bus kantelde, kwam in een sloot terecht en vloog in brand.

Een 18-jarige vrouw uit Apeldoorn kwam zondagmorgen bij een verkeersongeval op de A 1 ter hoogte van haar woonplaats om het leven. Zij zat in een auto waarvan de 18-jarige bestuurder waarschijnlijk de macht over het stuur verloor. De auto reed in op de vangrail. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en overleed ter plaatse.

In Overveen verloren in de nacht van zondag op maandag drie mannen het leven bij een auto-ongeluk. De auto botste tegen een boom, nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor. De drie slachtoffers overleden ter plaatse. Een 24-jarige Amsterdammer is met snijwonden en inwendig letsel in een ziekenhuis in Haarlem opgenomen.

Dit weekeinde overleed een 29-jarige automobilist uit Wijhe, die vrijdag betrokken was bij een ongeval op de rivierdijk bij Olst in Overijssel. De politie vermoedt dat het slachtoffer achter het stuur in slaap was gevallen.

Voor de kust van Ouddorp verdronk zaterdag een 42-jarige man uit Tilburg. Een 24-jarige surfer uit Vlaardingen verdronk zaterdag op het Oostvoornse meer nadat hij onwel was geworden.

In Haarlem trof de politie een 30-jarige prostituée dood aan in haar werkkamer in de binnenstad. Zij werd in de nacht van zaterdag op zondag vermoord.

Op camping Misterhof in Winterswijk werd zaterdagavond een 31-jarige man uit het Duitse Essen doodgestoken door een andere campinggast, de 57-jarige E.W. uit Winterswijk, die zich ergerde aan geluidsoverlast.