Teams Spanje en VS bereiken finale Fed Cup

ROTTERDAM, 24 JULI. De tennisteams van de Verenigde Staten en Spanje hebben de finale van het toernooi om de Fed Cup bereikt. In Wilmington, North Carolina, versloeg de Verenigde Staten vannacht Frankrijk met 3-2. Op de tweede dag wonnen Lindsay Davenport en Gigi Fernandez het beslissende dubbelspel van Halard en Tauziat met 6-1 en 7-6. Spanje won in eigen land met dezelfde cijfers van Duitsland, zonder Steffi Graf. De beslissing viel in de vierde wedstrijd, waarin Martinez Sabine Hack versloeg met 6-0 en 6-0. De Amerikaanse ploeg kan in de finale hoogst waarschijnlijk beschikken over Monica Seles, liet coach Billie Jean King doorschemeren. Martina Navratilova is eventueel beschikbaar voor het dubbelspel.

Thomas Muster heeft gisteren een sterk bezet tennistoernooi in Stuttgart gewonnen. Daardoor is de Oostenrijker, deze week favoriet bij de Dutch Open in Amsterdam, weer de nummer drie van de wereld. Hij passeerde Boris Becker op de ranglijst. Muster won dit jaar al acht toernooien, allemaal op gravel. Muster versloeg in de de finale de Zweedse outsider Jan Apell in twee sets met 6-2 en 6-2. Hij verdiende in Stutgart bijna 300.000 gulden aan prijzengeld, 327 ATP-punten en een cabriolet.

In de halve finale had Muster het zwaar. Hij stond zaterdag tegen de Spanjaard Bruguera achter met 7-6 en 5-3. Bruguera kreeg vier matchpoints, voordat de wedstrijd wegens onweer werd onderbroken. Gisterochtend, bij de hervatting van de partij, verloor de Spanjaard de tie-break van de tweede set en won Muster vervolgens eenvoudig de wedstrijd.

Voor de eerste keer sinds hij veertien weken geleden nummer één van de wereld werd, won de Amerikaan Andre Agassi weer eens een toernooi. In de extreme hitte van Washington versloeg hij vannacht de Zweed Stefan Edberg met 6-2, 2-6 en 7-5. Het was de vierde titel dit jaar van Agassi, die in januari begon met een overwinning op de Australian Open. Edberg had zaterdag in de halve finale de Australiër Patrick Rafter verslagen, zijn 750e zege sinds hij in 1983 professional werd. Agassi versloeg zaterdag zijn landgenoot Martin, 6-4 7-6.

Jordi Arrese heeft gisteren de Scheveningse Challenger gewonnen. De als eerste geplaatste Spanjaard versloeg in de finale de Roemeen Andrei Pavel met 6-3 6-7 6-4.