Stones geven 30 augustus extra concert

DEN HAAG, 24 JULI. De kaarten voor The Rolling Stones waren zaterdagmorgen in razend tempo uitverkocht. Binnen een uur was 80 procent van de kaarten voor 29 augustus verhandeld. In overleg met concertorganisator Mojo werd daarop besloten tot een extra concert op 30 augustus. Alle twee de optredens vinden plaats in de Rotterdamse Kuip.

Twee en een half uur na het begin van de voorverkoop was al geen kaart meer te krijgen, zo meldde een woordvoerder van de Postkantoren B.V die de voorverkoop van alle concerten van Mojo organiseert. In totaal waren 90.000 tickets beschikbaar.

De Stones-fans konden de kaarten zaterdag vanaf 9 uur bij de 150 grotere postkantoren afhalen. Ook bestond de mogelijkheid kaarten telefonisch via een 06-lijn te reserveren. De 50 lijnen die daarvoor waren aangesloten, bleken echter voortdurend in gesprek. De woordvoerder onderkent dat probleem. “De kaartverkoop zal dan ook worden geëvalueerd.” Hij betwijfelt of het aantal telefoonlijnen zal worden uitgebreid. Tweehonderd verkooppunten moet genoeg zijn.

Bij zo'n tien postkantoren waren aanvankelijk problemen met de computer. Het lukte niet verbinding te krijgen met het centrale verkoopsysteem. Die storing betekende echter niet dat de kaartverkoop moest worden gestaakt. De noodprocedure trad in werking waardoor kaarten via een telefoonlijn kon worden besteld. (ANP)