Siemens rekent op forse winstgroei

WENEN, 24 JULI. Siemens verwacht over het lopende boekjaar alsnog een netto winst van twee miljard mark te kunnen noteren. Eerder dit jaar had het Duitse elektro- en elektronicaconcern ervoor gewaarschuwd, dat de winstraming wel eens niet zou worden gehaald als gevolg van de buitengewoon scheve wisselkoersverhoudingen.

De groei die Siemens in de eerste negen maanden heeft doorgemaakt, maken de negatieve koersinvloeden echter meer dan goed, zei president-directeur Heinrich von Pierer vanmorgen bij de presentatie van de cijfers over de eerste drie kwartalen van het op 1 oktober begonnen verslagjaar. Daarin beleefde Siemens een winstgroei van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig boekjaar. Het nettoresultaat kwam uit op 1,4 miljard mark.

Voor de schattingen van zowel de omzet als de orderontvangst is het Duitse bedrijf nog een tikkeltje optimistischer gestemd dan bij de bekendmaking van de resultaten over het vorige boekjaar. De omzet zal uitkomen op 88 à 89 miljard mark, wat neerkomt op een bijstelling van een miljard mark. Ook de orderontvangst zal een miljard mark hoger komen te liggen dan Siemens aan het begin van dit boekjaar voorspelde. Aan nieuwe opdrachten rekent het concern dit jaar op 90 tot 91 miljard.

Over de eerste negen maanden van het boekjaar groeide de omzet met 4 procent tot 60,2 miljard mark, terwijl de orderontvangst met 3 procent klom tot 66,9 miljard. (ANP)