Saoedische sjeik moet op Capri omvangrijke partij wapens inleveren

ROME, 24 JULI. De Italiaanse politie heeft van een Saoedische prins een grote partij wapens in beslag genomen, waaronder een pistool van puur goud en twee porseleinen vuurwapens bedoeld om de metaaldetectors te misleiden. Voor zijn gevolg van een zestig lijfwachten had de prins een arsenaal van repeteergeweren, mitrailleurs en pistolen.

De wapens zijn gevonden aan boord van de luxe-jachten Golden Odyssey en Golden Shadow waarmee prins Abdoel Aziz Khaled, een neef van de koning en in de voormalige opperbevelhebber van de Saoedische troepen in de Golfoorlog, toert in de middellandse zee. Na een een periode op Sardinië was het prinselijke gezelschap vertrokken naar de Griekse eilanden, met als een tussenstop het beroemde eiland Capri, voor de kust van Napels.

Daar wordt druk gecontroleerd omdat de politie vermoedt dat het eiland 's zomers vaak wordt aangedaan door wapensmokkelaars, die profiteren van het drukke verkeer van jachten. Ook het 73 meter metende jacht van de prins en de boot voor de lijfwachten, 53 meter lang, ontkwamen niet aan inspectie.

Prins Khaled bleek de wapens keurig te hebben aangemeld aan de autoriteiten van Sardinië, van wie hij de benodigde papieren had gekregen. Voor Napels en Capri had hij de wapens opnieuw moeten melden. In afwachting van het papierwerk, dat vandaag in orde zou worden gebracht, zijn de wapens door de douane in beslag genomen. De prins zelf bleef een gentleman. Hij vroeg waar hij lekker vis kon eten en zei dat hij blij met de kans om wat langer te genieten van de schoonheden van Capri.