Rotterdam wil muziekcentrum

ROTTERDAM, 24 JULI. Rotterdam heeft behoefte aan een muziekcentrum voor actuele muziek. De huidige podia hebben een onduidelijk, verbrokkeld en weinig uitnodigend aanbod. Voor de jazz en geïmproviseerde muziek bestaat zelfs geen eigen plek. Dat staat in het rapport 'Naar een centrum voor actuele muziek in Rotterdam', dat onlangs werd aangeboden aan de gemeente Rotterdam. Het plan is een initiatief van het Rotterdams Muzikanten Platform, de Stichting Dodorama, de Stichting Jazz in Popular, Zaal De Unie en de Rotterdamse Kunststichting. De initiatiefnemers hebben een voorkeur voor de Thalia-bioscoop in het Rotterdams centrum. Dat pand, aangekocht door de gemeente Rotterdam, komt vanaf 1 januari 1996 vrij. Voor de verbouwing is ruim 5,5 miljoen gulden nodig. (ANP)