Groningen laat kansen liggen tegen Ceahlul in Intertoto-competitie

GRONINGEN, 24 JULI. FC Groningen is zaterdag uitgeschakeld in de Intertoto-competitie door met 0-0 gelijk te spelen tegen het Roemeense Ceahlul Peatra Neamt. Door dat resultaat is FC Groningen als tweede geëindigd in groep 9 achter de nummer vijf van Roemenië. FC Groningen behoort niet tot de beste vier nummers twee van de groepen, die zich evenals de twaalf groepswinnaars hebben gekwalificeerd voor de achtste finales.

Heerenveen verloor in Portugal de laatste wedstrijd in groep vier met 1-0 van Uniao de Leiria. De Friezen speelden in een fantasie-opstelling, omdat ze vorige week al groepswinnaar waren geworden. Heerenveen had de eerste drie wedstrijden gewonnen. De club speelt op 29 juli in de achtste finale thuis tegen Farul Constanta uit Roemenië.

FC Groningen is in de vier duels in de groep ongeslagen gebleven. De ploeg won van FC Boby Brno uit Tsjechië (2-1) en FC Etar Veloko Tarnovo uit Bulgarije (3-0) en speelde gelijk tegen SK Beveren uit België (2-2) en Ceahlul Peatra Neamt. Volgens trainer Westerhof heeft FC Groningen de uitschakeling te danken aan de rode kaart die topscorer Bombarda wegens natrappen ontving tijdens de uitwedstrijd tegen SK Beveren.

“Die wedstrijd hadden we anders gewonnen en dan waren we een week geleden al zeker geweest van een plaats in de achtste finales”, is de stellige overtuiging van Westerhof. “Maar ik neem het Bombarda niet kwalijk. Hij heeft aan de ploeg en mij zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag en daarmee is voor mij de zaak afgesloten. Beter een rode kaart in het Intertoto-toernooi dan in de competitie. We zijn in ieder geval financieel iets wijzer geworden van het Intertoto-toernooi. Daar was het ons ook om te doen.”

FC Groningen heeft de uitschakeling geheel aan zichzelf te wijten. Een overwinning tegen Ceahlul Peatra Neamt lag in eigen omgeving binnen bereik. De Groningers namen de Roemenen, na een matte eerste helft, hevig onder vuur. Het verlossende doelpunt bleef echter uit. (ANP)