'Gegijzelde toeristen in Kashmir gewond'

NEW DELHI, 24 JULI. De ontvoerders van vijf buitenlandse toeristen in het Indiase deel van Kashmir hebben gisteren laten weten dat twee van hun gijzelaars gewond zijn geraakt bij een schietpartij met Indiase militairen. Een van hen zou er ernstig aan toe zijn. In een verklaring die de ontvoerders, behorend tot de islamitische separatistische organisatie Al-Faran, aan journalisten in Srinagar zonden, werden echter geen namen van de gewonden gegeven.

Indiase woordvoerders zeiden zich in het geheel niet bewust te zijn van enige schietpartij. Ze drongen er tevens bij de ontvoerders op aan hun gijzelaars vrij te laten, zodat die in het ziekenhuis zouden kunnen worden behandeld. Al-Faran had al gezegd dat het leven van de gijzelaars gevaar liep, als Indiase troepen hen zouden blijven zoeken.