Compaq boekt record-omzet

Compaq Computer Corporation heeft in het tweede kwartaal van 1995 een record-omzet geboekt van 3,5 miljard dollar, een stijging van 40 procent ten opzichte van de 2,5 miljard dollar die vorig jaar over dezelfde periode werd bereikt. De winst bedroeg 246 miljoen dollar, een stijging van 17 procent vergeleken bij de 210 miljoen dollar winst in het tweede kwartaal van 1994. De winst per aandeel bedroeg in de periode april tot en met juni 90 dollarcent, een stijging van 15 procent vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar.

“De zeer complete produktlijn van Compaq en de agressieve overgang naar Pentium-processoren hebben bijgedragen aan de hoogste kwartaalomzet in onze geschiedenis”, zegt Eckard Pfeiffer, president van Compaq Computer Corporation. Elke regio en elke produktdivisie maakte dezelfde sterke groei in omzet door. Met uitzondering van Latijns-Amerika rapporteerde elke regio record-omzetten. Vergeleken met vorig jaar steeg de omzet in Noord-Amerika met 25 procent, in Europa met 60 procent, in Azië met 43 procent, in Japan met 94 procent en in Latijns-Amerika met 17 procent.