Amerikaanse vrouw schuldig aan moord op haar kinderen

UNION, 24 JULI. Susan Smith (23), de Amerikaanse vrouw die vorig jaar beweerde dat haar twee in een meer verdronken kinderen waren ontvoerd maar later bekende ze zelf te hebben vermoord, is zaterdag door een Amerikaanse jury van negen mannen en drie vrouwen in Union (West-Virginia) unaniem schuldig bevonden aan moord in de eerste graad. Smith kan de doodstraf krijgen.

De kinderen van Smith werden dood aangetroffen in een auto die een meer in was gereden. Smith beweerde aanvankelijk dat haar kinderen waren ontvoerd door een zwarte man die “slecht rook”. Met haar wanhopige oproepen in de media om de kidnapper te vinden, zorgde Smith in de VS voor grote opschudding. Maar nadat de politie tegenstrijdigheden in haar verklaring had geconstateerd, bekende zij negen dagen later dat zij haar kinderen zelf op de achterbank van de auto had vastgesnoerd en deze door het loslaten van de handrem een meer bij Union in had laten rijden. Smith zou zich volgens de aanklager van haar kinderen hebben willen ontdoen om haar relatie met een welgestelde vrijgezel te redden. Een week voor de moord had hij haar per brief laten weten de relatie te beëindigen, onder meer omdat hij geen kinderen wilde.

De verdediging van Smith weersprak de bekentenis van Smith niet, maar bracht naar voren dat zij in haar jeugd seksueel was misbruikt door haar stiefvader en daardoor zware psychologische schade had opgelopen. (Reuter, AP)