Vierde plaats voor UEFA-team

KATERINI, 22 JULI. Het Nederlands UEFA-team heeft de strijd om de derde plaats bij het EK in het Griekse Katerini verloren. Oranje moest diep buigen voor Griekenland (0-5). Coach Dorjee liet zich na afloop negatief uit over de meeste Nederlandse spelers. “Een heleboel jongens zullen normaal gesproken niet zo snel opnieuw het Oranje-shirt dragen. Met name op mentaal inzicht blijken enkele spelers dit niveau niet aan te kunnen”, meende de trainer, die geen namen wilde noemen. In de wedstrijd, bijgewoond door een fanatieke Griekse aanhang, werden de Nederlanders afgetroefd op inzet. Bovendien kreeg Oranje vijf gele kaarten. “Wat mij nog het meest tegen de borst stuit is, dat een aantal spelers ineens andere dingen gingen doen dan waarvoor ze waren ingehuurd. Een schoppartij is wel het laatste wat ik wilde”, zei Dorjee.