Roda JC laat Iwan toch naar Feyenoord gaan

ROTTERDAM, 22 JULI. Tomek Iwan mag voor Feyenoord voetballen. De Rotterdamse eredivisieclub en Roda JC zijn gisteren tot een akkoord gekomen over de transfer van de 24-jarige Pool.

Het bestuur van bekerwinnaar Feyenoord en dat van de Limburgse topclub hebben afgesproken geen mededelingen over de inhoud van de overeenkomst naar buiten te brengen. Naar verluidt betaalt Feyenoord 3,5 miljoen gulden voor Iwan. Roda JC had vijf miljoen gevraagd. Feyenoord wilde eerder niet meer dan twee miljoen gulden neertellen.

Iwan bereikte eind juni met Feyenoord een overeenkomst voor vier jaar, ondanks het feit dat hij nog een contract van een jaar had bij Roda JC. Het bestuur van de Limburgse vereniging weigerde de Pool te laten gaan. Vorige week wees de arbitragecommissie van de KNVB het verzoek van Iwan af het contract met Roda JC te ontbinden. De aanvaller meldde zich daarop per fax ziek en verscheen afgelopen maandag niet op de training van Roda JC in Kerkrade.

Na een verbale 'oorlog' tussen Roda JC en Feyenoord zegevierde begin deze week het gezonde verstand. De advocaten van de clubs zochten naar een voor beide partijen bevredigende oplossing. Die werd gisteren gevonden. Iwan mag naar Feyenoord als de laatste plooitjes zijn glad gestreken. Want uit de reactie van Roda's algemeen directeur Servé Kuijer bleek gisteren dat nog een aantal niet onbelangrijke details moet worden geregeld.

Iwan toonde zich gisteren in de Rotterdamse Kuip bijzonder opgelucht dat de zaak is opgelost. In een reactie voor het Sportjournaal van de NOS zei hij dat het niet de mooiste dag in zijn leven is, maar wel een heel belangrijke. “Ik ben tevreden. De afgelopen weken zijn van invloed geweest op mijn gemoedstoestand”, zei de Pool in gezelschap van zijn zaakwaarnemer Jan de Zeeuw. “Ik wil de affaire snel vergeten en me concentreren op de training en de competitiestart.” (ANP)