PASTASALADE MET BROCCOLI EN GARNALEN

Een maaltijdsalade die s'ochtends gemaakt kan worden en bij terugkomst van een dagje uit klaar staat.

Voor 4 personen:

250 gram schelpjesmacaroni

zout, peper

350-400 gram broccoli

1 groot blik artisjokharten

1 blikje zalm

3 bosuitjes

1/2 bakje kerstomaten

200 gram garnalen

ongeveer 6 eetlepels mayonaise of slasaus

2 theelepels mosterd

Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze in ongeveer 5 minuten gaar. Spoel pasta en broccoli in een vergiet met koud water af. Laten uitlekken. Halveer de artisjokharten. Verwijder vel en graten van de zalm en verdeel de vis in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringen en was de kerstomaten. Schep alles in een schaal door elkaar. Voeg zout, peper en mosterd naar smaak toe. Zet de salade tot gebruik in de koelkast. In plaats van pasta kunt u 750 gram gekookte krielaardappelen gebruiken.

    • Annelène van Eijndhoven