Merrill Lynch koopt Smith New Court

De Amerikaanse investeringsbank Merrill Lynch brengt een definitief bod uit van 840 miljoen dollar op de Britse effectenmakelaar Smith New Court (SNC). Het Britse bedrijf gaat op het bod in, waardoor het grootste effectenhuis ter wereld ontstaat. SNC liet gisteren weten dat grootaandeelhouder Rothschild nu ook instemt met een overneming door Merrill. Deze grootaandeelhouder, met een belang van 25,9 procent, zou liever in zee hebben willen gaan met de Duitse Commerzbank, die ook voor de Britse effectenmakelaar in de race was. Commerzbank haakte af nadat de directie van SNC donderdag niet kon beslissen welke partij de beste was. De overneming maakt een einde aan maanden van speculatie. De transactie is de zoveelste op rij in de financiële wereld van de laatste tijd in vooral de Londense City. De Duitse Dresdner Bank wil omgerekend f 2,5 miljard betalen voor de Kleinwort Benson, Swiss Banking Corporation kocht S.G. Warburg en ING Groep werd eigenaar van Barings. Deutsche Bank kocht eerder al Morgan Grenfell.