Kunsthal toont Hendrix in Holland

ROTTERDAM, 22 JULI. Ter gelegenheid van de 25e sterfdag van het popfenomeen (18 september) organiseert de Kunsthal in Rotterdam een fototentoonstelling over Jimi Hendrix. Onderwerp is het enige optreden dat de legendarische zanger-gitarist in Nederland gaf. Op deze tentoonstelling, die loopt van 16 september tot 19 november, is een selectie te zien van foto's van dit optreden. De voorstelling vond vrijdag 10 november 1967 plaats in de oude Ahoyhal, niet ver van waar nu de Kunsthal staat. De herdenkingsexpositie toont onder meer foto's van Rob Bosboom en Nico van der Stam, die behoren tot de eerste generatie popfotografen. Hun werk was vorig jaar in de Kunsthal te zien in 'Rock around the Camera'. De ontdekking van dit deels nooit eerder gepubliceerde materiaal was uitgangspunt voor de tentoonstelling Jimi Hendrix in Holland. Ahoy' was bij het optreden van Hendrix, in het kader van de tienerbeurs Hippy Happy, slechts halfvol. (ANP)