Koningin naar Grafiek Nu in Jakarta

HOORN/JAKARTA, 22 JULI. Koningin Beatrix zal op de eerste dag van het staatsbezoek aan Indonesië een grafiektentoonstelling met werk van hedendaagse Nederlandse kunstenaars bezoeken. Grafiek Nu opent op 10 augustus in het Erasmushuis in Jakarta. De koningin komt op 21 augustus. In oktober is de presentatie van bijna zeventig kunstenaars, onder wie Armando, Karel Appel, Jan Sierhuis en Co Westerik, in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur te zien. Het Erasmushuis, de expositieruimte van de Nederlandse ambassade in Jakarta, biedt tot en met 14 september onderdak aan de kunst. “Jonge Indonesische kunstenaars voelen zich sterk aangetrokken tot grafiek. Het staat dicht bij hun cultuur”, verduidelijkt Ruud Spruit, directeur van het Westfries Museum in Hoorn zijn initiatief. Hij koos de werken niet zelf uit, maar benaderde Galerie Petit en Galerie Clement/ Printshop uit Amsterdam, die al enkele jaren de Grafiek Biënnale organiseren. Vorig jaar vond de biënnale voor het eerst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam plaats. (ANP)